درباره ما

زیست‌بوم نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه بیرجند با تاسیس و پشتیبانی از سه مجموعه اصلی مرکز نوآوری و شتابدهی، مرکز مهارت آموزی و مشاوره شغلی (TMC) و واحد اشتغال‌زایی و کارآفرینی رسالت خود را در زمینه دانشگاه مهارت آموز و کارآفرین آغاز نموده ‌است.

هدف از ایجاد این مرکز خلق اکوسیستمی است که به ایجاد و توسعه نوآوری پایدار توجه ویژه‌ای داشته باشد و با تمرکز بر آموزش و خلق فضای نوآوری باز در جهت حمایت از تیم‌های استارتاپی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گام بردارد.

تیم‌های نوآورانه در مرکز نوآوری در فضای کار اشتراکی با همکاری مراکز تحقیقاتی و شرکت‌های متقاضی محصولات و خدمات جدید و در حوزه‌های تخصصی متنوع، در به تحقق رساندن رویاهایشان فعالیت خواهند کرد و به ایجاد ارزش خواهند پرداخت.

در سال‌هاي اخير نرخ رشد دانش آموختگان دانشگاهي افزايش چشم‌گيري داشته است و كمبود مهارت‌هاي كافي براي استخدام‌پذيري و كارآفريني مهم‌ترين چالش فارغ التحصيلان دانشگاهي است. با توجه به آن كه در ايران سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور متولي ارائه آموزش‌هاي مهارتي است و با توجه به ضرورت آموزش مهارت‌هاي مورد نياز بازار كار به دانشجويان و فارغ التحصيلان دانشگاهي، با همکاری مشترک دانشگاه و اداره کل فنی و حرفه ای، مرکز "مهارت آموزی و مشاوره شغلی" با هدف ارتقاء مهارت‌های شغلی دانشجویان و ارائه آموزش‌هاي كار آفريني به منظور افزايش نگاه كار آفرينانه و توسعه و بهبود اشتغال پذيري دانشجويان راه اندازی شده است. دوره‌های مختلفی در این مرکز برگزار می‌شود که دانشجو پس از شرکت در این دوره‌ها، قادر به شرکت در آزمون مهارتی فنی و حرفه ای و اخذ مدرک بین‌المللی فنی و حرفه‌ای خواهد شد.

مرکز اشتغال‌زایی و کارآفرینی دانشگاه بیرجند با شعار "آموزش و امکانات از ما، کار و درآمد از شما" با محوریت حمایت‌های مادی و معنوی از طرح‌ها و ایده‌های نوآورانه کسب‌و‌کاری در دانشگاه بیرجند و زیر نظر مستقیم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال 1398 فعالیت رسمی خود را آغاز نموده است.

این مرکز بخش مهمی از زیست بوم نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه بیرجند است و ایده اصلی آن اشتغال‌زایی برای دانشجویانی است که قصد دارند در کنار امر مهم فراگیری آموزش‌های تخصصی و تحصیل علم، با فراگیری مهارت‌های جانبی در عرصه‌های متنوع فنی و هنری به کسب درآمد بپردازند. لذا در درجه اول مسئولیت این مرکز بسترسازی برای حضور کسب و کارهای درآمدزایی است که بتوانند با آموزش مهارت به دانشجویان در یک بازه زمانی کوتاه، زمینه اشتغال ایشان را برای مدت زمانی قابل قبول فراهم سازند. هم‌چنین این مرکز از ایده‌های دانشجویان برای راه‌اندازی کسب و کارهای درآمدزا حمایت جدی می‌نماید و تسهیلات بسیاری را در اختیار ایشان قرار می‌دهد.

در طول یک سال گذشته مرکز اشتغال‌زایی و کارآفرینی  با راه‌اندازی کارگاه گلیم‌بافی ضمن آموزش مهارت بافندگی به بیش از 40 دانشجوی علاقه‌مند، زمینه اشتغال ایشان را فراهم کرده است. این کارگاه تاکنون محصولاتی نظیر گلیم، تابلو‌گلیم، کیف پنبه‌ای و... را عرضه نموده و محصولات متنوع دیگری را در دست تولید دارد.

توسعه فیزیکی مرکز اشتغال‌زایی و کارآفرینی دانشگاه بیرجند با احداث ساختمان جدید آن (روبروی سلف مرکزی برادران) در سال جاری در دست اقدام است. این ساختمان با دارا بودن 4 کارگاه و فضای دفتری می‌تواند زمینه جذب دانشجویان علاقه‌مند و تحقق هرچه بیشتر اهداف مرکز را فراهم آورد.

رسالت مرکز نوآوری و شتابدهی

• ترویج و توسعه فرهنگ نوآوری های مورد نیاز جامعه
  • کمک به رونق اقتصاد محلی مبتنی بر فناوری
  • کمک به شکل‌گیری و حیات شرکت‌های دانش‌بنیان